Nieuwsoverzicht

21-12-2023 Nieuwsbrief december 2023

Welke ontwikkelingen er in 2023 zijn geweest, lees je terug in deze nieuwsbrief. 

Lees meer
24-07-2020 Nieuw: Leeflandgoed Opwetten voor jong en oud

Met gepaste trots kunnen wij aan iedereen vertellen dat het doorgaat: samen met Archipel Zorggroep gaan wij eind 2021 Leeflandgoed Opwetten realiseren!

Lees meer
04-06-2020 Maandag 8 juni - een nieuwe start

Komende maandag 8 juni gaan de basischolen weer helemaal open. Dat betekent dat wij ook weer de opvang kunnen bieden zoals je die van ons gewend bent. Wat dit precies betekent lees je in de brief aan de ouders.

Lees meer
03-04-2020 Update 4 april - Coronamaatregelen en -regelingen

Dit is de update van 4 april. Hierin lees je het laatste nieuws en de maatregelen bij Kids Society Erica met betrekking tot de Coronacrisis. Zodra er na dit bericht weer nieuwe informatie beschikbaar is die voor jou van belang is ontvang je deze weer van ons.

Lees meer
21-03-2020 Update maatregelen en compensatieregeling

Vandaag is er meer bekend over de invulling van de compensatieregeling voor de kinderopvangkosten. Daarnaast is er informatie over de oudergesprekken.

Lees meer
19-03-2020 Zorgen over kosten kinderopvang tijdens coronavirusmaatregelen

Veel ouders hebben zorgen over de kosten van de kinderopvang, nu zij door de maatregelen hun kind tijdelijk niet naar de opvang mogen brengen. De brancheorganisaties lichten in een brief naar alle ouders de oplossing toe waaraan zij werken met het ministerie.

Lees meer
17-03-2020 Aangescherpte RIVM-maatregelen

Update 17 maart 2020! Lees meer over de aangescherpte landelijke maatregelen voor de kinderopvang. Dit heeft invloed op alle ouders en kinderen die bij ons kinderopvang, peuterwerk of buitenschoolse opvang afnemen. Hier vindt u ook antwoord op veelgestelde vragen.

Lees meer
02-03-2020 Nieuwe strategie voor 2024 en verder

De vorige keer dat we een strategie uitstippelden, keken we vooruit tot 2020. Daarom was het in 2019 tijd om weer opnieuw vooruit te kijken, en te bedenken wat wij verwachten voor de toekomst tot aan 2030. 

Lees meer
19-06-2019 Een unieke Nuenense kinderopvanglocatie: de 'Ton de Win'-villa

In de stralende zon opende wethouder Ralf Stultiëns op 11 mei de unieke kinderopvangvilla van Kids Society Erica aan de Heikampen in Nuenen. Tussen de spelende kinderen bewonderden de meer dan 200 aanwezigen vervolgens de kinderopvangvilla met haar unieke buitenspeelruimte en tuinen. 

Lees meer
26-03-2019 Sociaal Jaarverslag 2018 staat op de website!

Ons sociaal jaarverslag 2018 is gereed en beschikbaar op de website. Bekijk onze kleurrijke animatie en lees meer over het nut van zo'n verslag!

Lees meer
31-01-2019 Pedagogische coaches bij Kids Society Erica

Bij Kids Society Erica werken we al sinds begin 2017 met pedagogische coaches. Zij begeleiden de pedagogisch medewerkers, geven tips en volgen de ontwikkeling van de medewerkers. Sinds 1 januari is het aanstellen van een pedagogische coach wettelijk verplicht voor alle kinderopvangorganisaties. Een mooi moment om samen met onze coaches te laten zien wat zij toevoegen aan onze dienstverlening.

Lees meer
11-12-2018 Inrichtingsontwerp voor nieuwe groepen Heikampen

Fase 1 en 2 van de renovatie van de Heikampen zijn inmiddels gereed. We genieten volop van de nieuwe groepen met de kinderen, medewerkers en ouders van de dagopvang, peuterwerk en bso. Het inrichtingsconcept voor de nieuwe dagopvanggroepen van fase 3 is inmiddels gemaakt, wederom door Simone Sorber. Dat laten we graag zien!

Lees meer
15-11-2018 Diner met het MT – eigenwijze kijk op ouderinspraak

Sinds 2015 nodigen wij ouders jaarlijks uit voor een heerlijk diner. Het voltallige MT is daarbij ook aanwezig: directeur, managers en assistent-managers. Voor elke gang bereiden wij een beleidsthema voor. Dit bespreken we per tafel en halen zo inzichten op van ouders. Zo combineren we een heerlijke en gezellige maaltijd, met het ophalen van belangrijke inzichten in wat ouders nodig hebben van ons.

Lees meer
20-09-2018 Kinderopvang duur, of toch niet?

In augustus publiceerde het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) een onderzoek naar de mening van ouders over de kinderopvang. Hierbij werden vooral de meningen over kwaliteit, veiligheid en kosten gevraagd. Uit het onderzoek kwam naar voren dat ouders die gebruik maken van kinderopvang positiever zijn, dan ouders die dat niet doen.

Lees meer
23-08-2018 Praat mee over de kinderopvang op jouw locatie

Als ouder met een kind in de dagopvang of bso, hoor je en zie je veel van wat er gebeurt op jouw locatie. Wij hopen dat je daar allemaal dik tevreden over bent, dat is uiteraard wel ons doel. Maar iedereen heeft vast wel eens een vraag, wens of een leuk idee voor een verbetering. Daarnaast hebben wij ook weleens nieuwe plannen, die we eerst bij de ouders willen toetsen. Daarom organiseren wij ouderinspraak.

Lees meer
03-08-2018 Volgen van welbevinden en betrokkenheid

Bij Kids Society Erica bieden wij professionele kinderopvang vanuit onze pedagogische overtuiging. Dat houdt in dat wij zorgdragen dat elk kind zich bij ons optimaal kan ontwikkelen. Om het proces te volgen meten wij regelmatig het welbevinden en de betrokkenheid van elk kind. Graag nemen we je mee in de betekenis van deze parameters en waarom wij juist deze kenmerken hebben uitgekozen om te meten met ons kindvolgsysteem.

Lees meer
19-04-2018 Kids Society Erica presenteert haar sociaal jaarverslag 2017

Dit jaar maken wij voor het eerst een sociaal jaarverslag over het afgelopen jaar. In deze infographic delen wij de belangrijkste gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Zo krijg je een goede indruk van wat we hebben gedaan in 2017.

Lees meer
27-03-2018 Ontwikkelgerichte inrichting van de groepen

Onze pas verbouwde groepsruimtes aan de Heikampen zijn de eerste die we laten inrichten door Simone Sorber. Zij is een interieurontwerper in de kinderopvang, die de inrichting helemaal baseert op de pedagogische visie van de organisatie. Hierin is zij uniek in Nederland.

Lees meer
21-02-2018 Alles wat wij doen op de dagopvang, heeft te maken met vve

Vve is de afkorting van voor- en vroegschoolse educatie en is een belangrijk aspect van elke dag in de kinderopvang van 0-4 en het peuterwerk. Alles wat wij doen staat immers in dienst van het stimuleren van de ontwikkeling van het kind. 

Lees meer
24-01-2018 Voorlezen is leuk en nuttig

Voorlezen is een hartstikke leuke activiteit om samen met je kind te doen! Tijdens het voorlezen heb je als ouder gerichte aandacht voor je kind. Daar beleeft je kind veel plezier aan. Daarnaast is voorlezen ook een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van je kind. Dat geldt zowel voor kinderen die nog niet zelf kunnen lezen, als voor de oudere kinderen.

Lees meer
01-01-2018 Nieuwe documenten beschikbaar

De informatiebrochure voor 2018 en het herziene pedagogisch beleid van Kids Society Erica staan vanaf vandaag op de website.

Lees meer
07-12-2017 SPOED: collega's gezocht!

Wij zijn dringend op zoek naar collega's om onze invalpool te versterken! Ben jij, of ken jij, een leuke pedagogsiche medewerker in de buurt van Nuenen en Eindhoven die dat wel ziet zitten? Reageer dan vandaag nog! Sollicteren kan eenvoudig via de website.

Lees meer
21-11-2017 Week tegen Kindermishandeling

In deze week, waarbij er vanwege het Sinterklaasfeest toch al veel aandacht is voor kinderen, is er juist ook aandacht voor kinderen waar het minder goed mee gaat. Elk jaar krijgen 119.000 kinderen te maken met een vorm van kindermishandeling. Kids Society Erica heeft protocollen om (vermoedens van) kindermishandeling op de juiste manier te melden en begeleiden.

Lees meer
18-09-2017 Sprankelend nieuw kinderdagverblijf

Op 28 augustus startten wij ons allernieuwste kinderdagverblijf in Nuenen. In Kindcentrum De Nieuwe Linde, aan de Van Duynhovenlaan 15, is voortaan ook plaats voor de allerjongsten van 0-4 jaar. De ruimtes zijn afgelopen zomer verbouwd om geschikt te zijn als kinderdagverblijf, met een ruime, rustige slaapkamer, een knusse groepsruimte en een eigen buitenspeelplek.

Lees meer
06-06-2017 Nieuwe groep dagopvang start op Kindcentrum De Nieuwe Linde

Na de zomervakantie openen wij de deuren van onze nieuwe groep 'De Zeehondjes' voor dagopvang aan de van Duijnhovenlaan. Kindcentrum De Nieuwe Linde biedt vanaf 28 augutus dus opvang en onderwijs voor kinderen van 0-13 jaar.

Lees meer
11-05-2017 Samen groeien naar een (integraal) kindcentrum

In een (integraal) kindcentrum werken onder andere kinderopvang, peuterwerk en basisschool samen, vaak ook onder een dak. De vorming van een kindcentrum is maatwerk. Ook bij Kids Society Erica zien wij dat deze ontwikkeling per locatie verschillend verloopt.

Lees meer
12-04-2017 Week van het jonge kind 2017

Van 10 t/m 17 april is het de Week van het Jonge Kind. Deze week is voor iedereen die betrokken is bij het jonge kind. De bedoeling van deze week is om aandacht te vragen voor de zo belangrijke, eerste jaren van het kind en om te laten zien wat er gebeurt voor jonge kinderen en de gezinnen waarin zij opgroeien. Ouders kunnen in deze week in gesprek gaan met allen die betrokken zijn bij de opvoeding van hun kind(eren) om zo te laten weten wat voor hun belangrijk is.

Lees meer
06-04-2017 Wij houden van schoon!

Enkele weken geleden, nam Jolanda Lijten van Kids Society Erica het initiatief om op de locatie aan de Jacob Catsstraat het afval beter te gaan scheiden. Uiteraard kunnen wij dat niet alleen in het gebouw dat we delen met de peuterspeelzaal ’t Kwetternest en basisschool de Dassenburcht. Natuurlijk werd dit mooie initiatief ook meteen opgepakt door de school en peuterspeelzaal. Bovendien wilde de gemeente Nuenen hier al langer stappen in zetten.

Lees meer
30-03-2017 Tieners op de buitenschoolse opvang

Tieners hebben een eigen plek bij Kids Society Erica. Zo zorgen we ervoor dat kinderen van 10 t/m 13 jaar nog steeds met veel plezier naar de buitenschoolse opvang komen. Uieraard helpt het jaarlijkse tienerkamp hier ook aan mee. Tieners van alle locaties doen hieraan mee. De voorpret begint al in januari, dankzij de hints voor het ‘Wie is de Mol’-spel van de staf. Wil je weten wat we doen voor onze tieners? Lees dan het hele nieuwsbericht.

Lees meer
15-02-2017 Afval scheiden aan de Jacob Catsstraat

Afval scheiden draagt bij aan een schonere toekomst voor de kinderen. In Nuenen worden alle huishoudens gestimuleerd om hun afval te scheiden. Wij gaan samen met de kinderen, de school en de peuterspeelzaal ons afval nog beter scheiden en gescheiden aanleveren.

Lees meer
24-01-2017 Twee nieuwe bussen in gebruik genomen

Begin februari zijn er twee nieuwe Kids Society-bussen in gebruik genomen voor het vervoer van de kinderen. Zowel de kinderen als de chauffeurs zijn erg enthousiast.

Lees meer
01-11-2016 Huisstijl en communicatie Kids Society Erica in een nieuw jasje

Kids Society Erica gaat met zijn tijd mee. Want als iets de kinderopvangorganisatie uit Nuenen al ruim 36 jaar kenmerkt, is het wel haar scherpe oog voor haar omgeving én zichzelf. 

Lees meer