Nieuwsoverzicht

01-01-2018 Nieuwe documenten beschikbaar

De informatiebrochure voor 2018 en het herziene pedagogisch beleid van Kids Society Erica staan vanaf vandaag op de website.

Lees meer
07-12-2017 SPOED: collega's gezocht!

Wij zijn dringend op zoek naar collega's om onze invalpool te versterken! Ben jij, of ken jij, een leuke pedagogsiche medewerker in de buurt van Nuenen en Eindhoven die dat wel ziet zitten? Reageer dan vandaag nog! Sollicteren kan eenvoudig via de website.

Lees meer
21-11-2017 Week tegen Kindermishandeling

In deze week, waarbij er vanwege het Sinterklaasfeest toch al veel aandacht is voor kinderen, is er juist ook aandacht voor kinderen waar het minder goed mee gaat. Elk jaar krijgen 119.000 kinderen te maken met een vorm van kindermishandeling. Kids Society Erica heeft protocollen om (vermoedens van) kindermishandeling op de juiste manier te melden en begeleiden.

Lees meer
18-09-2017 Sprankelend nieuw kinderdagverblijf

Op 28 augustus startten wij ons allernieuwste kinderdagverblijf in Nuenen. In Kindcentrum De Nieuwe Linde, aan de Van Duynhovenlaan 15, is voortaan ook plaats voor de allerjongsten van 0-4 jaar. De ruimtes zijn afgelopen zomer verbouwd om geschikt te zijn als kinderdagverblijf, met een ruime, rustige slaapkamer, een knusse groepsruimte en een eigen buitenspeelplek.

Lees meer
06-06-2017 Nieuwe groep dagopvang start op Kindcentrum De Nieuwe Linde

Na de zomervakantie openen wij de deuren van onze nieuwe groep 'De Zeehondjes' voor dagopvang aan de van Duijnhovenlaan. Kindcentrum De Nieuwe Linde biedt vanaf 28 augutus dus opvang en onderwijs voor kinderen van 0-13 jaar.

Lees meer
11-05-2017 Samen groeien naar een (integraal) kindcentrum

In een (integraal) kindcentrum werken onder andere kinderopvang, peuterwerk en basisschool samen, vaak ook onder een dak. De vorming van een kindcentrum is maatwerk. Ook bij Kids Society Erica zien wij dat deze ontwikkeling per locatie verschillend verloopt.

Lees meer
12-04-2017 Week van het jonge kind 2017

Van 10 t/m 17 april is het de Week van het Jonge Kind. Deze week is voor iedereen die betrokken is bij het jonge kind. De bedoeling van deze week is om aandacht te vragen voor de zo belangrijke, eerste jaren van het kind en om te laten zien wat er gebeurt voor jonge kinderen en de gezinnen waarin zij opgroeien. Ouders kunnen in deze week in gesprek gaan met allen die betrokken zijn bij de opvoeding van hun kind(eren) om zo te laten weten wat voor hun belangrijk is.

Lees meer
06-04-2017 Wij houden van schoon!

Enkele weken geleden, nam Jolanda Lijten van Kids Society Erica het initiatief om op de locatie aan de Jacob Catsstraat het afval beter te gaan scheiden. Uiteraard kunnen wij dat niet alleen in het gebouw dat we delen met de peuterspeelzaal ’t Kwetternest en basisschool de Dassenburcht. Natuurlijk werd dit mooie initiatief ook meteen opgepakt door de school en peuterspeelzaal. Bovendien wilde de gemeente Nuenen hier al langer stappen in zetten.

Lees meer
30-03-2017 Tieners op de buitenschoolse opvang

Tieners hebben een eigen plek bij Kids Society Erica. Zo zorgen we ervoor dat kinderen van 10 t/m 13 jaar nog steeds met veel plezier naar de buitenschoolse opvang komen. Uieraard helpt het jaarlijkse tienerkamp hier ook aan mee. Tieners van alle locaties doen hieraan mee. De voorpret begint al in januari, dankzij de hints voor het ‘Wie is de Mol’-spel van de staf. Wil je weten wat we doen voor onze tieners? Lees dan het hele nieuwsbericht.

Lees meer
15-02-2017 Afval scheiden aan de Jacob Catsstraat

Afval scheiden draagt bij aan een schonere toekomst voor de kinderen. In Nuenen worden alle huishoudens gestimuleerd om hun afval te scheiden. Wij gaan samen met de kinderen, de school en de peuterspeelzaal ons afval nog beter scheiden en gescheiden aanleveren.

Lees meer
24-01-2017 Twee nieuwe bussen in gebruik genomen

Begin februari zijn er twee nieuwe Kids Society-bussen in gebruik genomen voor het vervoer van de kinderen. Zowel de kinderen als de chauffeurs zijn erg enthousiast.

Lees meer
01-11-2016 Huisstijl en communicatie Kids Society Erica in een nieuw jasje

Kids Society Erica gaat met zijn tijd mee. Want als iets de kinderopvangorganisatie uit Nuenen al ruim 36 jaar kenmerkt, is het wel haar scherpe oog voor haar omgeving én zichzelf. 

Lees meer