11-12-2018

Inrichtingsontwerp voor nieuwe groepen Heikampen

Fase 1 en 2 van de renovatie van de Heikampen zijn inmiddels gereed. We genieten volop van de nieuwe groepen met de kinderen, medewerkers en ouders van de dagopvang, peuterwerk en bso. Het inrichtingsconcept voor de nieuwe dagopvanggroepen van fase 3 is inmiddels gemaakt, wederom door Simone Sorber. Dat laten we graag zien!

HK3_babygroep.jpg

Het bouwproject aan de Heikampen

Aan de Heikampen zijn we al een tijd aan het bouwen. In fase 1 renoveerden we de bestaande groepen voor de dagopvang. In fase 2 vernieuwden en verbeterden we de huisvesting voor de bso en het peuterwerk. Het ontwerp voor de inrichting van die groepsruimtes is gedaan door Simone Sorber. De filosofie en werkwijze daarvan, kun je lezen in het nieuwsbericht van maart 2018.

In fase 3 van de bouw worden op dit moment twee extra dagopvanggroepen gerealiseerd. Hier zullen de groepen van de Jacobushoek begin 2019 naartoe verhuizen. Ook voor de inrichting hiervan hebben we Simone gevraagd om ons te helpen met het maken van een inrichtingsconcept. Het resultaat mag er zijn en presenteren we hier graag aan je.

Gezamenlijke visie op inrichting

Bij de totstandkoming van het concept wordt veel input opgehaald bij de medewerkers. Zowel bij de medewerkers die straks deze nieuwe groepen gaan gebruiken, als bij collega’s die al in de gerenoveerde ruimtes van de Heikampen werken. Zij maakten o.a. moodboards voor sfeer en materialen.

moodboard.JPG

Daarnaast hielpen ze mee om keuzes te maken in de meubels en inrichting. Wilden ze een grondbox, of hoge boxen of beide? Kinderstoelen of juist banken aan de tafel? Waar wilden ze de speelhoeken en inspiratiehoeken. Welke elementen wilden ze terugzien en bij welke leeftijd paste dat? Al deze input is verzameld en zoveel mogelijk verwerkt in het ontwerp.

Twee prachtige groepen ontworpen

Het is resultaat mag er zijn, zoals je kunt zien in de afbeeldingen bij dit bericht. We krijgen straks twee prachtige, nieuwe groepen, een voor 0-1 jaar en een voor 0-4 jaar. Zowel onze medewerkers, als de kinderen en ook de ouders kijken uit naar het moment dat ze klaar zijn.

HK3_verticale groep 3.JPG

HK3_babygroep 2.JPG

Het dak zit erop, dus ons bouwteam kan binnen verder aan de slag. Wij hopen op een voorspoedig verloop van de rest van fase 3. Als na de verhuizing de rust weer is teruggekeerd en de buitenruimte op de Heikampen ook af is, vieren we met zijn allen dat deze villa-in-het-groen gereed is.

Daarover volgend jaar meer. Voor nu wenst het hele team van Kids Society Erica je fijne feestdagen en een gelukkig 2019!