24-01-2017

Twee nieuwe bussen in gebruik genomen

Begin februari zijn er twee nieuwe Kids Society-bussen in gebruik genomen voor het vervoer van de kinderen. Zowel de kinderen als de chauffeurs zijn erg enthousiast. Een van de chauffeurs vertelt: “De kinderen genieten van de extra ruimte, zeker als ze voorin zitten. Bij de oudere bussen zijn die plaatsen veel krapper. Te krap als je met kinderstoelen moet werken.”

IMG_2158.JPG

Ruimer en meer comfort

De oude bussen zijn weliswaar al tien jaar oud, maar door de lage kilometerstand voelen ze voor de bestuurders nog als nieuw. Toch zijn de nieuwe bussen erg gewenst, zeker op de routes waar ze vol zitten. “Ook achterin kan ik er bijna rechtop in staan. Wel zo fijn, wanneer ik een kind in de gordels help.”, zegt een andere chauffeur. “De instap is wel veel hoger, dan bij de oude bussen. Te hoog voor de kinderen, daarom is de extra treeplank die uitschuift, geen overbodige luxe.”

Investering en keuzes in auto’s

Na 10 jaar trouwe dienst werd het tijd om nieuwe bussen te overwegen, zowel vanwege het comfort, veiligheid en uiteraard de onderhoudskosten. De nieuwe bussen werden uiteraard eerst uitgebreid getest met proefritten door twee chauffeurs en Jacko Hooiveld. Jacko, Manager Servicebureau, vertelt: “De keuze viel binnen een maand op de Peugeots. Ze zijn niet alleen ruimer van binnen dan de oude bussen, maar ook zuiniger (o.a. door start/stop-functie bij stoplicht) en veiliger. Daarnaast is uiteraard ook gelet op het goed instelbaar zijn van stoelen en spiegels voor de verschillende chauffeurs.”

Het duurde even voor de nieuwe bussen geleverd werden, maar er viel nog meer te regelen. Zo bleek het logistiek nog knap ingewikkeld om de witte bussen van stickers te voorzien en de oude logo’s en stickers van de oude bussen af te halen. Ans den Otter, assistent vestigingsmanager, zegt: “Er ging iets mis in de planning. De nieuwe bussen werden later geleverd dan verwacht. Hierdoor reden we bijna twee maanden met blanco bussen.”

Gelukkig zijn de vertrouwde bussen van Kids Society Erica weer terug in het straatbeeld van Nuenen en Eindhoven als de scholen uitgaan. Zo blijven we de kinderen veilig vervoeren naar onze eigen locaties. En als unieke service brengen en halen we de kinderen ook naar sportclubs en muziekles.