Peuterwerk

Kids Society Erica verzorgt peuterwerk op verschillende locaties in Nuenen en in de Eindhovense wijk Strijp (Lievendaal). Het peuterwerk is er voor peuters die (nog) geen gebruik maken van het kinderdagverblijf. Kinderen spelen hier samen en leren daarvan. Een speciaal voorschools peuteraanbod helpt je kind zich verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld op het gebied van taal, rekenen, bewegen en omgaan met andere kinderen. Zo maakt je kind straks een goede start op de basisschool! Dus, waar wacht je nog op?

Inschrijven

Toeslag of subsidie?

Bekijk in onze tarievenlijst of je recht hebt op toeslag of subsidie. 

2024

Tarievenlijst peuterwerk Eindhoven

Tarievenlijst peuterwerk Nuenen

KSE_Peuters bellen blazen_website.jpg

KSE_Peuters trein bouwen_website.png

Voor wie is er peuterwerk

Het peuterwerk is er in Nuenen voor peuters van 2 jaren en 6 maanden tot 4 jaar. Kinderen in Eindhoven kunnen al 3 maanden eerder starten. Het peuterwerk zorgt ervoor dat uw kind een goede start heeft op de basisschool. Er is een goede samenwerking tussen ons peuterwerk en de basisschool. Een doorstroom van het peuterwerk naar onze buitenschoolse opvang behoort ook tot de mogelijkheden als je kind 4 jaar geworden is. Dat is fijn en goed geregeld!

Heeft uw kind moeite met taal?

Extra peuterwerk biedt uitkomst.

Kinderen die de Nederlandse taal (nog) niet goed genoeg kennen, kunnen acht uur extra naar het peuterwerk. Deze kinderen krijgen via het consultatiebureau een aanmelding/verwijzing zolang dat nodig is voor hun taalontwikkeling. Dit heet een ‘VE-indicatie’. In totaal gaan zij na aanmelding door het consultatiebureau zestien uur in de week naar het peuterwerk. Deze uren zijn verdeeld over vier ochtenden per schoolweek. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Nieuwsgierig? Vraag een folder aan of maak een afspraak.

Neem contact op

KSE_Peuters verrekijker_website.png

Meer informatie?

Download hier onze brochure voor het peuterwerk in Nuenen.

Download folder

 

Download hier onze brochure voor het peuterwerk in Eindhoven.

Download folder