27-03-2018

Ontwikkelgerichte inrichting van de groepen

Onze pas verbouwde groepsruimtes aan de Heikampen zijn de eerste groepsruimtes die we laten inrichten door Simone Sorber. Zij is een interieurontwerper in de kinderopvang.

nws_mrt18_atelier_0.jpg

Zij baseert de inrichting van de ruimtes helemaal op de pedagogische visie van de organisatie. Hierin is zij uniek in Nederland. Inmiddels is ze veelgevraagd en zijn wij blij en trots dat zij voor ons de Heikampen wilt inrichten. We hebben Simone al ontdekt voordat ze met haar ontwerpen beroemd werd in kinderopvangland.

Ontwikkelingsgericht inrichten

Een van de uitgangspunten bij de inrichting is dat de ruimte het kind moet uitnodigen. Zo bied je het kind veel ontwikkelkansen. Door duidelijke gebieden (‘vlekken’) in de ruimte aan te bieden, weet het kind intuïtief wat er te doen is. Door zich in de ruimte te verplaatsen zoekt het dat stukje op, waar het zelf op dat moment behoefte aan heeft.

Comfortabel en praktisch voor de medewerkers

Simone heeft een uniek perspectief bij de inrichting van de groepsruimtes. Ze heeft namelijk zelf als pedagogisch medewerker in de kinderopvang gewerkt. Zodoende weet ze hoe je slim overzicht houdt in de groep en je zicht houdt op wat de kinderen doen. Ook bedenkt ze handige manieren om speelgoed en andere zaken wel/niet binnen bereik van kinderen te plaatsen. Haar design achtergrond maakt het plaatje compleet.

Zo zijn haar ontwerpen niet alleen heel erg mooi, maar sluiten ze ook aan bij de behoeften van de kinderen én de medewerkers. Wij zijn ongelofelijk enthousiast over haar ontwerp om van de Heikampen een ‘villa in het groen te maken’. We kunnen niet wachten om het straks in het echt te zien.

Lees meer op de website van Simone Sorber

Ontwerp dagopvanggroep voor 0-4 jaar

nws_mrt18_egeltjes.jpg

Ontwerp bso-groep voor tieners

nws_mrt18_gekkos.jpg