06-04-2017

Wij houden van schoon!

Enkele weken geleden, nam Jolanda Lijten van Kids Society Erica het initiatief om op de locatie aan de Jacob Catsstraat het afval beter te gaan scheiden. Uiteraard kunnen wij dat niet alleen in het gebouw dat we delen met de peuterspeelzaal ’t Kwetternest en basisschool de Dassenburcht. Natuurlijk werd dit mooie initiatief ook meteen opgepakt door de school en peuterspeelzaal. Bovendien wilde de gemeente Nuenen hier al langer stappen in zetten. De keuze om de Jacob Catsstraat als proeflocatie te gebruiken, was snel genomen.

IMG_website.jpg

Inventarisatie van de wensen

In de afgelopen weken heeft Jolanda alle wensen geïnventariseerd van alle partijen en zijn de nieuwe afvalbakken en containers besteld. Om een goede aftrap te maken met het scheiden van ons afval is zelfs wethouder Pero op donderdag 16 maart jl. langs geweest aan de Jacob Catsstraat. Daar werd hij door Kids Society Erica, de peuterspeelzaal en de basisschool rondgeleid. Hij bracht zelfs een mooi cadeau mee: een zwerfafvalkar!

Goed begin is het halve werk

Na de Landelijke Opschoondag afgelopen zaterdag, hebben wij de zwerfafvalkar, de grijpers en de hesjes meteen in gebruik genomen. Op 28 maart gingen wij vanuit Kids Society Erica met de kinderen, van groot tot klein, aan de slag om het zwerfafval om ons gebouw heen op te ruimen. Wat hebben we hierbij hard gewerkt! Dat harde werken werd ook nog beloond met een lekker ijsje in de zon. Zo konden de kinderen meteen laten zien wat ze geleerd hebben. Alle stokjes en papiertjes verdwenen keurig in de goede afvalbak!