15-11-2018

Diner met het MT – eigenwijze kijk op ouderinspraak

In ons vak, de kinderopvang, zorgen we voor het kostbaarste bezit van onze klanten: hun kinderen. Het is dan ook volkomen logisch, dat de inspraak van onze klanten op ons werk bij wet is geregeld. Ouderinspraak is voor ons geen recht, maar een plicht. En daar staan wij volledig achter. In principe voldoen we met onze actieve en betrokken oudercommissies, lokaal en centraal, aan deze verplichting, maar voor ons is dat niet genoeg.

Les-Tuiles-Rouges-1-web.jpg

Jaarlijks ontspannen in dialoog met ouder

De vergaderingen van oudercommissies vinden vaak op locatie plaats. Daardoor merkten wij dat de onderwerpen als vanzelf heel praktisch, pragmatisch en concreet blijven. Wij zochten echter naar een gelegenheid om ook eens achterover te leunen, om samen met ouders en het grote geheel te bespreken. Bedrijven organiseren voor dat soort momenten zogenaamde ‘heidagen’. Dan ga je met de afdeling op pad om eens buiten de deur te overleggen. Zo kom je tot andere gesprekken.

Nuttig en aangenaam combineren

Sinds 2015 nodigen wij ouders jaarlijks uit voor een heerlijk diner. Het voltallige MT is daarbij ook aanwezig: directeur, managers en assistent-managers. Voor elke gang bereiden wij een beleidsthema voor. Dit bespreken we per tafel en halen zo inzichten op van ouders. Zo combineren we een heerlijke en gezellige maaltijd, met het ophalen van belangrijke inzichten in wat ouders nodig hebben van ons.

Een van de concrete onderwerpen van afgelopen jaar, was bijvoorbeeld of ouders nog behoefte hadden aan extra services. Uit de brainstorm kwamen allerlei verschillende verzoeken, die wij verzamelden. In de weken erna hebben we de haalbaarheid bekeken en enkele services aangewezen als pilot voor dit jaar. Zo draait de kinderkapper al enkele maanden op de locatie Ouwlandsedijk, tot volle tevredenheid. Sommige ideeën vallen later toch af, hoe creatief we ze ook vonden. Zo bleek een eigen lokale tv-zender, toch iets te ver van ons bed.

Les-Tuiles-Rouges-5-web.jpg

Mooie locatie: De Rooi Pannen

Ook over de locatie hebben we goed nagedacht. Bij De Rooi Pannen in Eindhoven worden vakmensen opgeleid voor de horeca. Het is prachtig om deze jonge mensen te ondersteunen in hun ambities, door daar ons diner te houden. Zo kunnen zij in een veilige omgeving ervaring opdoen met het organiseren, koken en uitserveren van een zakelijk diner voor een grote groep. Daar doen we het voor, ook op onze eigen locaties: jonge mensen in hun kracht zetten en zich optimaal laten ontwikkelen.

Dit jaar houden we het Diner met het MT op maandagavond 3 december, om 18:00 uur. Maximaal 25 ouders kunnen deelnemen aan deze unieke gelegenheid om eens van gedachten te wisselen met ons. We hebben een vier gangen verassingsmenu voor iedereen, vanwege onze keuze voor de locatie. Vegetarisch/veganistisch eten is daardoor helaas niet mogelijk. Hetzelfde geldt voor gluten- of lactosevrije diëten.

Zit jouw kind bij Kids Society Erica op de dagopvang, peuterwerk of buitenschoolse opvang en wil je dit jaar deelnemen? Meld je dan per e-mail aan bij ons Servicebureau. Aanmelden kan tot en met 25 november a.s. Het MT gaat graag met jou aan tafel!