23-08-2018

Praat mee over de kinderopvang op jouw locatie

Als ouder met een kind in de dagopvang of bso, hoor je en zie je veel van wat er gebeurt op jouw locatie. Wij hopen dat je daar allemaal dik tevreden over bent, dat is uiteraard wel ons doel. Maar iedereen heeft vast wel eens een vraag, wens of een leuk idee voor een verbetering. Daarnaast hebben wij ook weleens nieuwe plannen, die we eerst bij de ouders willen toetsen. Daarom organiseren wij ouderinspraak.

_J6D0442_klein.jpg

Inspraak per locatie

Per locatie is de ouderinspraak geregeld in een oudercommissie. Dat klinkt nogal zwaar, maar dat is het niet. Drie tot vijf keer per jaar schuift de manager van de locatie aan tafel met de ouders om te luisteren wat ouders vinden, of om de eigen plannen te toetsen. In zo’n 2 uur per keer bespreken we samen de stand van zaken, wat er goed gaat, wat er beter kan, of waar we beter mee kunnen stoppen. Ook kunnen wij dan uitleggen waarom de dingen soms gewoon zo moeten. In de kinderopvang gelden veel wetten en regels waar wij ons aan moeten houden, dus dat leggen we dan graag even uit.

Naast overleg met ons, is het ook leuk om op die manier eens met de andere ouders van jouw locatie te spreken en contact te hebben. Op sommige locaties hebben we zelfs een wachtlijst voor de oudercommissie terwijl het op andere locaties, zeker de kleinere, wat lastiger is om ouders te vinden voor de oudercommissie. Zonde, want het is echt leuker dan je misschien denkt!

Heb je interesse in deelname aan een van onze oudercommissies? Laat het dan een van onze medewerkers weten, of stuur een mail naar de oudercommissie van jouw locatie! De adressen vind je op onze website.

Meepraten met het algemene beleid

Wij bieden ouders graag de gelegenheid om ook hun mening te geven over de hele organisatie. Daarnaast vertellen we graag aan jullie wat we met de binnengekomen tips, vragen en suggesties hebben gedaan. Daarvoor hebben we ook wat zaken ingericht.

Een keer in de drie jaar houden wij een klanttevredenheidsonderzoek. De resultaten gebruiken wij om ons beleid en plannen aan te passen. Goede service leveren en tevreden ouders en kinderen met mooie herinneringen aan hun tijd bij ons, is tenslotte ons doel!

Bij het jaarlijkse ‘Diner met het MT’ schuiven ook ongeveer 30 ouders aan om in  gesprek te gaan met het hele management team van Kids Society Erica. Hier doen wij graag inspiratie op, met alle ideeën die in deze ongedwongen setting met ons gedeeld worden. Daarnaast mogen ouders ons dan ook de hemd van het lijf vragen.

We hopen zo alle ouders ook jaar weer voldoende kansen te bieden om met ons om tafel te gaan. Dan kunnen we samen zorgen voor de beste kinderopvang in Nuenen en Eindhoven!