02-03-2020

Nieuwe strategie voor 2024 en verder

De vorige keer dat we een strategie uitstippelden, keken we vooruit tot 2020. Daarom was het in 2019 tijd om weer opnieuw vooruit te kijken, en te bedenken wat wij verwachten voor de toekomst. Dat deden we uiteraard niet alleen. We hebben onze medewerkers, ouders, onze belangrijkste samenwerkingspartners en vertegenwoordigers van de Gemeente gevraagd om met ons mee te denken over onze toekomstplannen. Samen met De Ruijter Strategie hebben we vervolgens een koers uitgezet richting 2030. Lees je mee?

Capture.JPG

Hieronder vertellen we je alles over onze nieuwe strategie. Bekijk je liever een video, dan hebben we die ook voor je.
Met dank aan de Nuenense animatiestudio studioClaassen.

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

 

Wie zijn wij?

Kids Society Erica staat ook in 2024 en 2030 nog steeds voor persoonlijke en leerzame kinderopvang. We bieden brede ondersteuning aan kinderen én hun gezin. Wij bieden je een plek om je thuis te voelen. Elk kind maakt deel uit van de Kids Society Erica-familie. Onze medewerkers zijn enthousiast en denken en handelen vanuit de behoefte en persoonlijkheid van ieder kind. Zij weten welke competenties er in de toekomst van een kind gevraagd worden en bereiden de kinderen daar op een vertrouwde manier op voor.

Samen met het gezin

Vanuit de belangen van het kind kijken we naar het eigen gezin van het kind. We betrekken het gezin bij wat we het kind aanbieden. Zo leggen we samen een stevig fundament onder de ontwikkeling van het kind en bieden we ze een goede basis voor de toekomst.

Wij verwachten dat gezinnen er in 2030 nog gevarieerder uitzien dan nu. Kinderen leven dan in één-, twee- en drie-oudergezinnen of in gezinnen met opvoeders uit verschillende culturele achtergronden. Kinderen worden opgevoegd door ouders, grootouders, wisselende opvoeders en/of ouders van hetzelfde geslacht. Wat niet verandert, is dat elk kind één of meerdere primaire verzorgers heeft waarmee het een gezin vormt. We noemen dit het kerngezin.

In 2024 communiceren we persoonlijk en digitaal met het kerngezin over het welbevinden, de betrokkenheid en de ontwikkeling van het kind. In 2030 zijn we dé vertrouwde partner als het gaat om de ondersteuning en persoonlijke ontwikkeling van het kind. Het kerngezin wordt betrokken bij het pedagogisch proces en is up-to-date geïnformeerd.

Samenwerken met het netwerk

In 2024 werken wij samen met het sociale netwerk van het kind en het kerngezin. Wij zien voor ons een voorname rol als aanjager in dit netwerk. Kids Society Erica is straks een gelijkwaardig partner naast bijvoorbeeld de basisschool en andere partijen die kind en kerngezin ondersteunen. Wij inspireren de netwerkpartners om het welbevinden, de betrokkenheid en het welzijn van het kind te bevorderen. Samen zorgen we voor een doorlopende ontwikkellijn van 0 tot 13 jaar.

Medewerkers zijn onze kracht

Onze medewerkers zijn ook in 2030 de pijler waar alles op steunt. Zij zorgen voor de kwaliteit, de huiselijke sfeer en continuïteit. Ze zijn betrokken professionals die met passie werken en de kinderen echt kennen. Ze bieden individueel maatwerk zodat elk kind ontdekt wie het is en wat het kan. De persoonlijke manier waarop zij informatie overdragen aan het kerngezin is echt maatwerk.

Zo willen we in 2024 voldoende professionele én tevreden medewerkers hebben die staan voor onze visie. In 2030 vormen wij samen een mooie mix van jongere en oudere medewerkers, zowel mannen als vrouwen, met verschillende culturele achtergronden.

Services en sfeer op de locaties

Wij willen onze aanvullende services die het kerngezin ondersteunen uitbreiden richting 2030. We zorgen nu al voor de kapper op locatie, gratis koffie2go en een eigen chauffeursdienst in Nuenen om de BSO-kinderen naar het sporten of clubs te brengen.

Wij zien voor ons dat ook in 2030 kinderen bij ons nog echt kind mogen zijn. Zij voelen zich thuis en mogen zichzelf zijn. Alles wat we aanbieden is ongemerkt ontwikkelingsgericht, maar niet alles is in strakke programma’s gegoten. Wij bieden je een omgeving vol inspiratie maar ook met ruimte om je terug te trekken en te ontspannen. Lekker vrij buitenspelen en ravotten blijft uiteraard altijd mogelijk. We willen al in 2014 al onze locaties voorzien van een uitdagend en natuurlijk buitenspeelterrein. Ook zijn alle locaties dan vanuit een eigen inhoudelijk concept herkenbaar ingericht volgens onze eigen stijl. 

Groei en nieuwe concepten

Kids Society Erica groeit. In 2024 beschikken we over een mooi landgoed in de wijk Nuenen-West. Een prachtige plek met natuur, gebouwen en activiteiten die oud en nieuw verbinden. Er is plaats voor kinderdagopvang- en buitenschoolse opvang. Op dit landgoed worden generaties verbonden en leefgeluk bevorderd.

De wereld is in 2030 groter dan je eigen leefwereld. Dat betekent dat wij de wereld ingaan met de kinderen, of die juist uitnodigen bij ons op locatie. We starten met de lokale samenleving en worden een Brainport-kinderopvangorganisatie. Vanaf 2024 nemen we de 3 O’s van Ondernemend, Onderzoekend en Ontwerpend leren op in al onze activiteiten.

En in 2030 zijn we ook internationaal georiënteerd met aandacht voor interculturele communicatie, ontmoeting en samenwerking tussen kinderen. Vanzelfsprekend is er ruimte voor taalontwikkeling. Nederlands blijft de gemeenschappelijke taal. In de toekomst staan we open voor het gebruik van bijvoorbeeld Engels als tweede taal.

Zo bieden wij ook in 2030 eigentijdse opvang die zorgt voor een schatkist vol vaardigheden en mooie herinneringen voor later. Met deze strategie zijn wij goed op de toekomst voorbereid en hebben we houvast voor de tussenstappen die we de komende jaren willen maken. We kijken ernaar uit om dat samen te doen, met onze medewerkers, de kinderen en hun kerngezinnen.