18-09-2017

Sprankelend nieuw kinderdagverblijf

Op 28 augustus startten wij ons allernieuwste kinderdagverblijf in Nuenen. In Kindcentrum De Nieuwe Linde, aan de Van Duynhovenlaan 15, is voortaan ook plaats voor de allerjongsten van 0-4 jaar. De ruimtes zijn afgelopen zomer verbouwd om geschikt te zijn als kinderdagverblijf, met een ruime, rustige slaapkamer, een knusse groepsruimte en een eigen buitenspeelplek.

19702165_1319645034819034_6492308172512307285_n.jpg

Alle kinderen tellen mee

Kindcentrum De Nieuwe Linde is een kleinschalig kindcentrum in Nuenen. Dat betekent dat van kinderdagverblijf tot en met groep acht de kinderen gekend en gezien worden. Samen met school werken we in een hecht team om alle kinderen een fijne, veilige plek te geven. Zo kijken ze later terug op veel fijne herinneringen op het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal, de school en de buitenschoolse opvang.

Een eigen gezicht op de groep

Op een kleinschalig kindcentrum sta je als pedagogisch medewerker alleen of met zijn tweeën op de groep. Dat geeft de ruimte om echt een eigen sfeer neer te zetten. De twee vaste medewerkers, Monique en Annelien, hebben daarom ook heel bewust voor deze groep gekozen. Ze houden van de zelfstandigheid en de ruimte en mogelijkheden die je hebt om echt de sfeer goed neer te zetten. Daarnaast is het juist leuk om ook de kinderen te blijven zien als ze later ook op het kindercentrum naar school gaan.

Medewerkers zelf aan het woord

Monique vertelt: “Ik heb bij meerdere organisaties in de kinderopvang gewerkt en heb daarmee veel ervaring op kunnen doen. Ook leer je daarmee jezelf kennen en weet je waar je goed in bent. Ik ben op mijn best als ik echt de identiteit van een groep mede vorm kan geven. Dan ken ik de ook ouders goed en ben je een vertrouwd gezicht. Samen maak je dan van de groep een fijne plek.”

Annelien kent Kindcentrum De Nieuwe Linde al veel langer, omdat ze hier al bij de bso werkte. Zij vertelt: “Ik ben destijds met de kinderen meegekomen vanuit een andere locatie. Sommigen ken ik echt al acht jaar. Toen hier een nieuwe 0-4 jarigen groep werd geopend, heb ik me aangemeld. Dit is toch de leeftijd waarmee ik het liefste werk.”

Een warme, geborgen huiskamer

Op dit moment zijn er nog niet genoeg kinderen om de 2 medewerkers tegelijk in te zetten, al hopen Annelien en Monique wel dat ze binnenkort ook samen op de groep kunnen staan. Het verraste beide hoezeer ze nu al samen op één lijn zitten. Vol vertrouwen dragen ze de groep aan elkaar over, in de wetenschap dat de sfeer en regels bij beiden hetzelfde zijn.

Dat geldt ook voor de samenwerking met de ouders. Juist op een kleinschalige locatie kennen de medewerkers de thuissituatie van elk kind heel goed. Ze kennen ook de broers en zusjes, welke regels de ouders thuis hanteren en wat de kinderen fijn vinden. Dat geeft ook ruimte om thuis een beetje mee naar de groep te nemen en andersom. Kids Society Erica heeft als uitgangspunt dat we samen met de ouders al onze kinderen een fijne en geborgen jeugd geven. Dat lukt in deze nieuwe groep vanaf het begin al op een heel natuurlijke manier.

Kinderopvang van nu, herinneringen voor later

Die stabiliteit en rust is prettig voor de medewerkers en de kinderen. Zo creëren ze samen een echt , geborgen huiskamergevoel waar de kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. En straks wordt dat gevoel alleen nog maar sterker met een baby erbij. Uiteraard profiteren ze volop van de kansen en mogelijkheden die het kindcentrum ze biedt.

De kinderen kijken af en toe in de kleuterklas rond. Maar ook de kleuters komen op visite bij het dagverblijf. Tijdens het speelkwartier komen zelf de grootste kinderen langs om onze peuters een high five te geven. Hierdoor loopt de overgang naar school straks als vanzelf. Al kunnen ze altijd nog even binnenlopen, om samen met ons herinneringen op te halen aan hun fijne tijd op het kinderdagverblijf.